18. syyskuuta 2007

Keittiöpuutarhassa


Pienoinen keittiöpuutarha on monivuotisine hyötykasveineen kasvihuoneen takana.


Raparperista pidän ihan kasvinakin todella paljon. Nämä ovat äitini aikaisia raparpereja.


Ruohosipuli on niin kaunis kukkapenkissä ja joka paikkaan sitä olen tukkinutkin. Oikein kuivilla paikoilla se on minimaalinen, mutta kukkapenkissä se rehottaa.

Tässä tarkoin varjeltu kukkapenkkikasvusto ruohosipulista.


Valkoinen ruohosipuli kukki yhdellä kukalla - harmi, että sen kukat on hieman likaisen väriset - odotin puhdasta valkoista. Ehkä se isona kasvustona on kuitenkin tyrmäävä.


Vihdoin sain pillisipulin! Se kuitenkin kaatui, mutta nuo kukat on lähes täydelliset! Lisää pikkutaimia on kasvamassa. Tämä on puhtaasti vain koristekasvi, meillä ainakin.

8 kommenttia:

  1. sanni (ei jaksa kirjautuu)22.30

    No on tämä ja! Aina tulee joku ahaa-elämys täällä käydessä. Miksi ihmeessä mulla ei ole ruohosipulia siellä täällä??? Se on oikeesti ihanan näköistä ja pillisipulikin näköjään.

    VastaaPoista
  2. Olipa hauska nähdä kuvia keittiöpuutarhastasi, Quu!
    Ruohosipulit ovat kauniita, mutta en millään raaski antaa niitten kukkia, koska silloin ei tule satoa... Katkaisenkin siis kukat silloin kun ne ovat vielä nuppuja ja tuon kotiin. Ensin ne ilahduttavat tummine nuppuineen, jonka jälkeen on hauska seurata kukkien avautumista.

    VastaaPoista
  3. Sanni, sepä kovin ikävää ;) Samoin sinun blogistasi saa ahaa-elämyksiä! Ihmeessä pillisipulia kasvattamaan. Kylvin sitä kesäkukkien sekaan ja nyt syksyllä siirrän ne kasvupaikoilleen.

    Sanni&Sammakko, keittiöpuutarhassa on ruohosipulituppaita kuutisen kappaletta ja ne eivät kuki koskaan. Kukkapenkeissä olevat saavat olla rauhassa - isälle pitänyt pariin kertaan sanoa, että näpit irti ;) Kukinnan jälkeen leikkaan kasvuston alas ja tilalle kasvaa kauniin vehreä lehdistö takaisin.

    Sammakko, sun kannattaa sitten jossain vaiheessa kun mättäät on tarpeeksi suuria siirtää joku pala jonnekin, missä se saa rauhassa kukkia. Pörriäisiä se kerää valtavasti.

    VastaaPoista
  4. Totta, hyvä idea. Ruohosipulia muutenkin alkaa olla niin paljon, että sitä voisi hyvin siirtää jonnekin ihan vain kukkimaan. Tuota pörriäisaspektia en ollut tullut ajatelleeksikaan, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. I use chives in my borders too and in my ornamental kitchen garden as well.

    Rhubarb is one of my favorites from the kitchen garden. I just love to eat it. I even have a special terracotta pot to force Rhubarb with.

    VastaaPoista
  6. Sammakko, huomasin, että ne kuihtuneet kukatkin oli aika söpöjä nyt syksyllä - erikoisia!

    Yolanda, My dad makes the best Rhubarb cookings ever :) Do you harvest your rhubarb for winter use?

    VastaaPoista
  7. Anonyymi23.14

    Moi! Aika usein google tuo tänne puutarhasi virtuaaliseen versioon kun haen tietoja kasveista. Hieno puutarha & hienot sivut sinulla! Kommentteja ei ole kyllä tullut jätettyä. Mutta nyt olisi oikein kysymyskin. Mistä hankit tuon valkoisen ruohosipulin ja onko se sittemmin muuttunut mieluisamman näköiseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! ღ Valkoinen ruohosipuli on peräisin ulkomailta ja se valitettavasti ei ole niin elinvoimainen kuin tämä "normaali versio".

      Poista

Jokainen kommentti lämmittää kovasti mieltä ja ilahdun niistä paljon. Kiitos sinulle viestistä. :)