4. marraskuuta 2007

Ground covers/Maanpeittokasvit

Yöllä oli pakkasta -10 astetta ja aamulla kaikki kuurassa, muttei vielä lunta. Isolla pihalla on kuulemma nurmikolla jo aavistus lunta. Saapa nähdä miten talvi kehittyy. Tuumailin, mitkä ovat olleet kesän kivoimpia peittoperennoja - eivät niin erikoisia, mutta ei välttämättä heti tule vastaan./ Night tempatures are getting lower day by day. This night tempature was -10c but not yet snow cover. Bigger garden has already tiny snow cover.

Keltapeippi 'Herman's Pride' ei leviä rönsyilemällä kuin tavallinen keltapeippi ja lehdistökin on jännittävän näköinen/Here is few nice ground cover perennials, that I liked very much this summer: 'Herman's Pride' don't spread like usual Lamium galeobdolon 'Florentinum' and note leaf color

Peippi tämäkin, mutta oletettavasti 'Anne Greenway' - tätä myytiin kesäkukkana viime kesänä ja on hyvin levinnytkin. Sen alta on joutunut muutaman kasvin jo siirtää poiskin./ This is possibly Lamium 'Anne Greenway'. It was sold as annual, but it's hardy and spreads very well.


Akankaali 'Caitlin's Giant' on suuren suuri - vertaa takana olevan imikän lehtiin. Saapa nähdä miten talvehtii, mutta hyvin on kasvanut/ 'Caitlin's Giant' is big Ajuga - compare this leafes to Pulmonarias leafs in the background.

Edellistä suurempi on vihreälehtinen nimetön akankaali - tämä kulkee epävirallisesti nimellä "Viron Jätti" ja se on kyllä suuren suuri. Taimisto sai vahingossa väärää lajiketta Virosta ja se on tämä jättiläinen/ This nameless Ajuga goes with a name "Viron Jätti", what means "Estonian Giant". It's huge Ajuga, that local nursery got from Estonia by mistake.
Imikät, Pulmonaria, ei sinänsä rönsyile, mutta muodostavat ajan kanssa isoa tiivistä mattoa. Tässä vaaleanpunakukkainen 'Dora Bielefeld'./ Pulmonarias are too pretty ground covers. This is 'Dora Bielefeld' that has pink flowers.

Valkotäpläimikkä 'Picta', mikä on taimiston oma lajike. Ihastuin tämän lehtien säännöllisiin pieniin täpliin. / Pulmonaria 'Picta' was found in local nursery and this cultivar has so small dotts, that I needed to buy it.

3 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Kaikenlaisia ihanuuksia olet taas laittanut näytille - onneksi on näitä kesää odotellessa:) Minä istutin viimeiset narsissinsipulat perjantaina ja eilen sitten satoikin lunta...

Magic Cochin kirjoitti...

Beautiful leaves! Especially the Pulmonaria 'Picta'.

-10C that seems sooooooo cold!

Celia

quu kirjoitti...

Inkivääri, kyllä se kesä taitaa tulla aika äkkiä, kun puutarhaunelmia riittänee ;)

Miulla on muutamat alesipulit istuttamatta, mutta josko ne laittaisin kellariin. Nyt on taas vaihteeksi plussan puolella. Yöllä on satanut lunta, mutta se on nyt hävinnyt.

Celia, Picta was real treasure! Now tempature is much better! +2 :)